Esteetön Vedeneristekynnys

Esteettömät kynnykset kylpyhuoneisiin ja muihin märkätiloihin

esteetön 19x52

Esteetön RST Vedeneristekynnys on tarkoitettu varmistamaan esteeton kulku kylpyhuoneisiin ja tiloihin, joissa on lattiakaivo ja vesieristys. Kynnys mahdollistaa vedeneristeen nousun kylpyhuoneen lattiapinnasta suositusten mukaisesti. Vedeneristekynnyksten pinta on ruostumattomasta teräksestä.

Ohjeistuksen mukaan kylpyhuoneissa ja muissa tiloissa, joissa on lattiakaivo, on vedeneristeen noustava jatkuvana vähintään 15 mm valmiista lattiapinnasta. Ympäristöministeriön ohje rakennusten kosteusteknisestä toimivuudesta 2020.

Oven yhteydessä ei saa olla tasoeroa tai kynnystä, ellei se ole ääni-, kosteus- tai muiden vastaavien olosuhteiden vuoksi välttämätöntä. Tällöin kynnys tai tasoero saa olla enintään 20 millimetriä korkea, ja kynnys on muotoiltava siten, että sen voi helposti ylittää pyörätuolilla ja pyörillä varustetulla kävelytelineellä. Tasoero asuntokohtaisen ulkotilan oven yhteydessä oven ulkopuolella saa olla yli 20 millimetriä, jos tasoero on kohtuudella poistettavissa ulkotilan varustelulla. -Valtioneuvoston asetus rakennuksen esteettömyydestä (241/2017) 4 § Ovet

Esteettömässä ovessa ei ole kynnystä eikä muutakaan tasoeroa. Mikäli oveen joudutaan tekemään kynnys, se on enintään 20 mm korkea ja viistottu, joustava tai kokoon painuva, jotta se on mahdollista ylittää pyörällisillä apuvälineillä. -Invalidiliitto ”Asunnon WC- ja pesutila”

Pituudet:

M10 (1010mm)
M9 (910mm)
M8 (810mm)
M7 (710mm)
  • Esteetön pääsy kylpyhuoneeseen

  • Mahdollistaa vedeneristeen nousun kylpyhuoneen lattiapinnasta suositusten mukaisesti.

  • Kynnyksen korko on määräysten mukainen.

Märkätilan vedeneristyksen on muodostettava kokonaisuus, joka on tiivis kaikilta vedeneristetyiltä pinnoiltaan sekä niiden saumoista, läpivientikohdista ja liittymistä. Vedeneristyksen läpivientikohdat, joita ovat mm. seinien vesijohtoläpiviennit ja lattian viemäriläpiviennit, toteutetaan vedeneristysjärjestelmään kuuluvilla tiivistystuotteilla. Seinän vedeneristyksen läpivientejä on vältettävä roiskevesialueella. RST kynnyksissä olisi suositeltavaa viedä vesieriste karmin rakenteeseen. Ensisijaisesti myös ikkunoita ja huoneiston väliovia on vältettävä roiskevesialueella. Vedeneristys liitetään mahdollisesti roiskevesialueella oleviin ikkuna- ja ovikarmeihin vesitiiviisti. – Ympäristöministeriön asetus rakennusten kosteusteknisestä toimivuudesta (782/2017) 28 § Märkätilan vedeneristys ja rakenteet (ohje rakennusten kosteusteknisestä toimivuudesta 2020, ote sivulla 48).

TUOTE:PROFIILI 1: PROFIILI 2:KOODI:TILAUS:
Esteetön RST 19x33x19x91023x35rst19339TILAA TÄSTÄ
Esteetön RST 19x54x91019x54RST 19x54rst19549TILAA TÄSTÄ